azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 15 Dec 2017, 04:35

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Re: KAD KREDIT
PostPosted: 15 Sep 2008, 19:08 
Offline

Joined: 15 Sep 2008, 18:52
Posts: 12
Salam Abang Aziz

Saya nak mintak pendapat abang aziz berkenaan permohonan kad kredit

Saya bercadang nak gunakan bank statement sbg support document utk permohonan saya
terlanjur yg saya ada buat side income so dpt la cket2 extra money
So berapa lama statement diperlukan utk attach skali? 3 or 4 months?
Boleh guna any bank or ikut kad kredit bank mana yg kita nak apply?
If rakan2 yg lain ada pendapat boleh tak kita berkongsi bersama
Sebab saya pun baru lg and so far saya ikut langkah yg disuruh oleh abang aziz

Sekian
Wasalam


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: KAD KREDIT
PostPosted: 18 Nov 2008, 16:24 
Offline

Joined: 18 Nov 2008, 16:02
Posts: 1
Assalammualaikum semua..........

Saya ni baru lagi join en aziz.............dah jumpa dengan en. aziz, skrg ni tengah prepair apa yang tasking yg diberikan.
So far untuk bank lain yang di cadangkan oleh en aziz memang lebih rendah kosnya berbanding cc yang lain tapi saya keliru skit dengan cc dari BSN.........mengikut caj yang di kenakan ianya adalah sama dengan bank-bank yang lain.(caj utk cash advance) cuma kalau caj monthly je yang rendah iaitu 1% sebulan......tapi apa yang kita perlukan adalah caj murah utk cash advance.............insyaalah kita tak terlibat dengan yearly caj cc tu.......(betulkan kalau i salah)

memandangkan ada banyak rungutan dengan kerenah BSN ni saya rasa kurang efektif pulak guna BSN ni.......

mohon nasihat dari sesiapa yang dah lama atau tahu........kalau ikutkan caj cash advance BSN dalah sama dengan bank-bank biasa yang lain why kita diperlu close cc dari bank yang lain...

semoga knowledge ni dapat dikongsi bersama dengan beginner mcm saya......TQ.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: KAD KREDIT
PostPosted: 19 Nov 2008, 19:26 
Offline

Joined: 29 Oct 2008, 09:52
Posts: 3
Assalamualaikum.. :)

sy nie dlm proses nk dptkn supplement card. Bank Islam dh approved. BSN masih dlm proses (dh lebih dr 2 minggu antar). OCBC dh rejected. Al-Rajhi blom try apply.. :D

problemnya sekrg pd kad power kedit OCBC laa.. org kata, OCBC sng nk approve tp nape la sy nya permohonan bleh reject? :cry: nie nk minta tolong kwn2 yg ade 'jln' utk sy apply semula kad OCBC tu. (tp lepas 3 bln nti la :( ) tolong eik, pd sape2 yg dh berpengalaman tu.. tqvm :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: KAD KREDIT
PostPosted: 20 Nov 2008, 10:32 
Offline

Joined: 15 Aug 2008, 18:37
Posts: 39
myra1503 wrote:
Assalamualaikum.. :)

sy nie dlm proses nk dptkn supplement card. Bank Islam dh approved. BSN masih dlm proses (dh lebih dr 2 minggu antar). OCBC dh rejected. Al-Rajhi blom try apply.. :D

problemnya sekrg pd kad power kedit OCBC laa.. org kata, OCBC sng nk approve tp nape la sy nya permohonan bleh reject? :cry: nie nk minta tolong kwn2 yg ade 'jln' utk sy apply semula kad OCBC tu. (tp lepas 3 bln nti la :( ) tolong eik, pd sape2 yg dh berpengalaman tu.. tqvm :D


myra.

saya pun susah gak nak dapat OCBC.
3 kali apply baru dapat.
2 kali apply kat branch, sume reject.
last sekali saya call HQ. customer service dia suruh saya fax terus application ke diorang.
dalam seminggu dah approve. sampai sekarang saya musykil kenapa tapi tak kisahlar. janji saya dapat supplement tu.
myra trylar.

macam en.aziz kata "tak senang nak senang, tak susah nak susah".


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: KAD KREDIT
PostPosted: 24 Nov 2008, 23:52 
Offline
User avatar

Joined: 31 Oct 2008, 23:55
Posts: 9
apply kat HQ baru dpt ker?...info bagus ni...thanks bro


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: KAD KREDIT
PostPosted: 24 Feb 2009, 15:44 
Offline

Joined: 02 Jul 2008, 21:39
Posts: 23
Askum Bro Aziz,
Baru2nie saya ada buat analisa tentang beberapa card credit yang ditawarkan oleh pihak bank, contoh :
1. CIMB Islamic
a) Caj Pengeluaran Tunai : RM50 setiap pengeluaran
b) Yuran Tahunan : Percuma
c) Cak Keuntungan : 1.5% / Month (6 bulan bebas faedah)

2. HSBC Charge Card-i
a) Caj Pengeluaran Tunai : RM60 setiap pengeluaran
b) Yuran Tahunan : RM80
c) Caj Keuntungan : 1.5% / Month

3. Ambank Al-Taslif
a) Caj Pengeluaran Tunai : RM50 setiap pengeluaran
b) Yuran Tahunan : RM75
c) Caj Keuntungan : 1.5% / Month

So, apa pendapat bro aziz, adakah ia sesuai dan menepati model AJIT?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: KAD KREDIT
PostPosted: 02 Feb 2010, 20:38 
Offline

Joined: 28 Jul 2009, 20:47
Posts: 34
salam semua
berapakah bilangan kad kredit yang paling optimum untuk kite sediakan dlm program kewangan ni?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: KAD KREDIT
PostPosted: 03 Feb 2010, 10:27 
Offline

Joined: 02 Feb 2010, 14:29
Posts: 2
salam bro, u dah berbengkel blom dgn azizcpf? kang kono polompang...heh


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: KAD KREDIT
PostPosted: 03 Feb 2010, 22:38 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
zainalyunus wrote:
salam bro, u dah berbengkel blom dgn azizcpf? kang kono polompang...heh


hahah..betul tu..
apa pun kena gi bengkel dulu barulah en aziz tunjuk jalan nak buat PL tuk dapatkan platform OD atau aplly mana2 CC..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: KAD KREDIT
PostPosted: 27 Apr 2010, 16:43 
Offline
User avatar

Joined: 01 Oct 2009, 13:36
Posts: 2
Location: Semenyih
Hong Leong Essential susah la nak dapat... dah 2 kali apply diorang tanak bagi kene reject... macam mana ye nak applied bagi mudah.. ada orang.... + kalau benda diorang nak diorang x nak mintak macam bank rakyat x pon bsn...huhuhu


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group