azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 27 Sep 2017, 00:24

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: saham F E L D A
PostPosted: 15 Feb 2010, 15:44 
Offline

Joined: 18 Jan 2010, 10:42
Posts: 11
Salaam semua,
Semoga kita sentiasa dalam keadaan yang tenang, sihat dan makmur (happy, healthy & wealthy).

Buat klien2 enAziz & org2 Melayu di luar sana yg ada kaitan dengan organisasi FELDA, samada peneroka, ahli keluarga peneroka (isteri & anak2), k/tangan FELDA yg sdg bertugas (isteri & anak2)....Sudahkah anda mendaftar sebagai ahli KOPERASI PERMODALAN FELDA (KPF)? Cuma bayar yuran RM5 je...Lepas tu dah layak untuk beli unit saham FELDA.

Kalau saving ASB dah maksimum, simpanan dalam Saham FELDA boleh dipertimbangkan kerana pulangannya setiap tahun agak memberangsangkan iaitu sekitar 13-14%,
TETAPI kecairannya (liquidity) amat rendah iaitu dalam tempoh matang SETAHUN.

Had pegangan ekuiti dlm saham FELDA adalah RM250,000.00/peneroka. Kalau dlm satu keluarga tu ada 10 org, bahagi2 lah sesama mereka asalkan tak lebih had yg ditetapkan ;)

Sesiapa berminat boleh layari laman web berikut: http://www.felda.net.my/kpf/


Inilah satu lagi peluang utk org Melayu meningkatkan aset. Sebar2kan maklumat ini semoga org Melayu bertambah maju di Malaysia ni...Jgn makan sorang2


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: saham F E L D A
PostPosted: 19 Feb 2010, 13:40 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
tabung buluh wrote:
Salaam semua,
Semoga kita sentiasa dalam keadaan yang tenang, sihat dan makmur (happy, healthy & wealthy).

Buat klien2 enAziz & org2 Melayu di luar sana yg ada kaitan dengan organisasi FELDA, samada peneroka, ahli keluarga peneroka (isteri & anak2), k/tangan FELDA yg sdg bertugas (isteri & anak2)....Sudahkah anda mendaftar sebagai ahli KOPERASI PERMODALAN FELDA (KPF)? Cuma bayar yuran RM5 je...Lepas tu dah layak untuk beli unit saham FELDA.

Kalau saving ASB dah maksimum, simpanan dalam Saham FELDA boleh dipertimbangkan kerana pulangannya setiap tahun agak memberangsangkan iaitu sekitar 13-14%,
TETAPI kecairannya (liquidity) amat rendah iaitu dalam tempoh matang SETAHUN.

Had pegangan ekuiti dlm saham FELDA adalah RM250,000.00/peneroka. Kalau dlm satu keluarga tu ada 10 org, bahagi2 lah sesama mereka asalkan tak lebih had yg ditetapkan ;)

Sesiapa berminat boleh layari laman web berikut: http://www.felda.net.my/kpf/


Inilah satu lagi peluang utk org Melayu meningkatkan aset. Sebar2kan maklumat ini semoga org Melayu bertambah maju di Malaysia ni...Jgn makan sorang2


salam..
KPF nie mmg menarik..tapi tak semua orang leh mohon kecuali anak peneroka sahaja..
faedah dividen pun mmg tinggi..13%-16% setahun..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: saham F E L D A
PostPosted: 22 Feb 2010, 10:25 
Offline

Joined: 27 Jan 2010, 15:51
Posts: 36
tabung buluh wrote:
Salaam semua,
Semoga kita sentiasa dalam keadaan yang tenang, sihat dan makmur (happy, healthy & wealthy).

Buat klien2 enAziz & org2 Melayu di luar sana yg ada kaitan dengan organisasi FELDA, samada peneroka, ahli keluarga peneroka (isteri & anak2), k/tangan FELDA yg sdg bertugas (isteri & anak2)....Sudahkah anda mendaftar sebagai ahli KOPERASI PERMODALAN FELDA (KPF)? Cuma bayar yuran RM5 je...Lepas tu dah layak untuk beli unit saham FELDA.

Kalau saving ASB dah maksimum, simpanan dalam Saham FELDA boleh dipertimbangkan kerana pulangannya setiap tahun agak memberangsangkan iaitu sekitar 13-14%,
TETAPI kecairannya (liquidity) amat rendah iaitu dalam tempoh matang SETAHUN.

Had pegangan ekuiti dlm saham FELDA adalah RM250,000.00/peneroka. Kalau dlm satu keluarga tu ada 10 org, bahagi2 lah sesama mereka asalkan tak lebih had yg ditetapkan ;)

Sesiapa berminat boleh layari laman web berikut: http://www.felda.net.my/kpf/


Inilah satu lagi peluang utk org Melayu meningkatkan aset. Sebar2kan maklumat ini semoga org Melayu bertambah maju di Malaysia ni...Jgn makan sorang2


wah anakfelda jugak ke ? betuah jadi anak felda..
so gunalah platform yang disediakan oleh felda dengan sebaik yang mungkin..
jika tuan minat bisnes..
lagi beruntung sebab felda banyak menyediakan skim belia felda...:)
gunalah sebaik yang mungkin kemudahan yang diberikan.

_________________
Federation Of Investment Manager Malaysia (FIMM)
Federation Of Malaysia Unit Trust Managers (FMUTM)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: saham F E L D A
PostPosted: 12 Mar 2010, 00:19 
Offline

Joined: 09 Mar 2010, 22:17
Posts: 17
Quote:
wah anakfelda jugak ke ? betuah jadi anak felda..
so gunalah platform yang disediakan oleh felda dengan sebaik yang mungkin..
jika tuan minat bisnes..
lagi beruntung sebab felda banyak menyediakan skim belia felda...
gunalah sebaik yang mungkin kemudahan yang diberikan.


Kamipun sebahagian drpd keluarga FELDA juga...alhamdulillah, akaun ASB makin bertambah svgnya....x penah susut pun nilainya...dan akaun koperasi FELDA ada juga simpanannya.....syukur nikmat!..aminnn

psttt..."yg penting OD kena guna dgn cara yg betul..bukan main belasahhh jer..."...teringat2 kata sifu En AzizCfp kita masa dlm bengkel... ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: saham F E L D A
PostPosted: 17 Mar 2010, 11:35 
Offline

Joined: 19 Jun 2009, 14:52
Posts: 38
boleh guna proxy untuk beli saham KPF tak? tolong kawan2 jugak....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: saham F E L D A
PostPosted: 19 Mar 2010, 02:39 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
ham_ieza wrote:
boleh guna proxy untuk beli saham KPF tak? tolong kawan2 jugak....


syarat tuk sertai saham KPF adalah:-
1) dari kalangan peneroka
2) isteri peneroka
3) anak-anak peneroka
4) pegawai2 felda
5)????

tu jer kot..yg lain lehlah merayu tuk jadi peneroka dulu..heheheh


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: saham F E L D A
PostPosted: 19 Mar 2010, 17:37 
Offline

Joined: 18 Jan 2010, 10:42
Posts: 11
Wah...ramai rupanya anak2 Felda kt sini....bagus 3x. Yang dah jadi ahli dan dah mula menyimpan, Tahniah sy ucapkan. Klu tk silap sy cuma ada 5-8 org dlm Malaysia ni yg dah max saham KPFnya....

Ni, saya sertakan syarat2 untuk menjadi ahli KPF (capaian dari laman web http://www.felda.net.my/kpf/)

SYARAT-SYARAT UNTUK MENJADI ANGGOTA :
1. Berumur 18 Tahun dan ke atas;
2. Warganegara Malaysia;
3. Bermastautin di Malaysia;
4. Peneroka/Kakitangan Felda;
5. Isteri/Anak Peneroka/Kakitangan Felda;
6. Bukan seorang bankrap;
7. Tidak hilang upaya dari segi mental;
8. Bukan seorang yang terhadapnya masih berkuatkuasa suatu sabitan bagi kesalahan boleh daftar;
9. Bukan seorang yang telah dibuang daripada menjadi anggota di bawah Akta dan suatu tempoh selama satu tahun belum lagi berlalu dari tarikh pembuangan itu.


Selamat berjuang kawan2 :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: saham F E L D A
PostPosted: 21 Mar 2010, 00:16 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
tabung buluh wrote:
Wah...ramai rupanya anak2 Felda kt sini....bagus 3x. Yang dah jadi ahli dan dah mula menyimpan, Tahniah sy ucapkan. Klu tk silap sy cuma ada 5-8 org dlm Malaysia ni yg dah max saham KPFnya....

Ni, saya sertakan syarat2 untuk menjadi ahli KPF (capaian dari laman web http://www.felda.net.my/kpf/)

SYARAT-SYARAT UNTUK MENJADI ANGGOTA :
1. Berumur 18 Tahun dan ke atas;
2. Warganegara Malaysia;
3. Bermastautin di Malaysia;
4. Peneroka/Kakitangan Felda;
5. Isteri/Anak Peneroka/Kakitangan Felda;
6. Bukan seorang bankrap;
7. Tidak hilang upaya dari segi mental;
8. Bukan seorang yang terhadapnya masih berkuatkuasa suatu sabitan bagi kesalahan boleh daftar;
9. Bukan seorang yang telah dibuang daripada menjadi anggota di bawah Akta dan suatu tempoh selama satu tahun belum lagi berlalu dari tarikh pembuangan itu.


Selamat berjuang kawan2 :D


wah..ini ayat betul2 ada dalam borang KPF nie..wawahahah
detail sungguh


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: saham F E L D A
PostPosted: 22 Mar 2010, 08:10 
Offline

Joined: 18 Jan 2010, 10:42
Posts: 11
Tulah Bob, sejak jadi klien AzizCFP ni...kerja2 aku lebih detail & sistematik....alHamdulillah :D

Lebih mudah, sebab semuanya mcm dah tersusun dlm kepala...betul tak?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: saham F E L D A
PostPosted: 17 May 2010, 16:03 
Offline

Joined: 17 May 2010, 15:43
Posts: 1
salam...erm nak mintak pertolongan pada rakan2 yang ader experience..saye ni anak pegawai kakitangan ...telah mendaftar dengan saham ni tahun lepas..erm rase susah sikit nak compliance every month masukan duit lam saham ni...ader saper2 ley bgitaw tak cmner saye nk wat potongan melalui gaji...saye bekerja di HUSM...


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group