azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 22 Jul 2017, 02:28

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 45 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Susah ke untuk jadi client En Aziz?
PostPosted: 22 Feb 2010, 02:31 
Offline

Joined: 22 Feb 2010, 02:23
Posts: 1
Salam sume

Alhamdulillah, hr sabtu lepas 1st appoinment ngn en Aziz..
PL dh g apply, CC pn dh g apply gak...

skrg tgu appove jer trs nk g bt OD lak


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Susah ke untuk jadi client En Aziz?
PostPosted: 26 Feb 2010, 23:39 
Offline

Joined: 26 Feb 2010, 23:28
Posts: 23
alhamdulillah. saya pun sama gak, tengak apply PL and CC. memang susah nak dapat appoitment. bila kak lin beri sms for appoitment ajer, terus setuju. kalau tak, tak tahu bila pulak.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Susah ke untuk jadi client En Aziz?
PostPosted: 02 Mar 2010, 08:39 
Offline

Joined: 01 Feb 2010, 15:33
Posts: 11
Salam semua..

:cry: Saya x dapat2 lagi tarikh 1st consultation. Agaknya hutang saya banyak sangat kut. Saya hadir kursus pada 24 Januari 2010 di Putrajaya. Berkobar2 semangat nak join program AJIT ni. Bila baca pengalaman kawan2, seronok sangat. Saya ada banyak kad kredit. Dari 5 kad kredit saya, credit limit dlm RM35k, tapi dah guna dlm RM9k. Semalam dapat kad kredit baru dari bank rakyat tp credit limit RM4k aje (so total kredit dah naik jadi RM39k). Kad kredit dari Bank Islam & BSN tengah tunggu approval. Dah survey bank, boleh buat overlapping personal loan. Kalau dapat pun dlm RM25k aje. Saya tengah tunggu duit jualan rumah. Mungkin dapat dalam RM25k. Campur dua2 tu, kalau nak simpan dlm ASB untuk OD, boleh la simpan dalam RM50k. Loan x apply lagi coz tunggu 1st consultation dulu. Kalau lambat lagi nak dpt date 1st consultation, saya ingat nak settle dulu hutang-hutang kecik once dah dapat duit jualan rumah tu. Camne yek? En. Aziz @ kawan2 boleh bagi pendapat. TQ. :?:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Susah ke untuk jadi client En Aziz?
PostPosted: 03 Mar 2010, 01:38 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
anis29 wrote:
Salam semua..

:cry: Saya x dapat2 lagi tarikh 1st consultation. Agaknya hutang saya banyak sangat kut. Saya hadir kursus pada 24 Januari 2010 di Putrajaya. Berkobar2 semangat nak join program AJIT ni. Bila baca pengalaman kawan2, seronok sangat. Saya ada banyak kad kredit. Dari 5 kad kredit saya, credit limit dlm RM35k, tapi dah guna dlm RM9k. Semalam dapat kad kredit baru dari bank rakyat tp credit limit RM4k aje (so total kredit dah naik jadi RM39k). Kad kredit dari Bank Islam & BSN tengah tunggu approval. Dah survey bank, boleh buat overlapping personal loan. Kalau dapat pun dlm RM25k aje. Saya tengah tunggu duit jualan rumah. Mungkin dapat dalam RM25k. Campur dua2 tu, kalau nak simpan dlm ASB untuk OD, boleh la simpan dalam RM50k. Loan x apply lagi coz tunggu 1st consultation dulu. Kalau lambat lagi nak dpt date 1st consultation, saya ingat nak settle dulu hutang-hutang kecik once dah dapat duit jualan rumah tu. Camne yek? En. Aziz @ kawan2 boleh bagi pendapat. TQ. :?:


salam anis..
fisrt sekali aku tgk ko dah ada advantage pasal dah ada CC..
rasanya bila kita 1st time opoimnt ngan en aziz barulah en aziz cakap baper platform kita kena buat...bukannya sediakan dahulu...

pasal nak aplly loan PL tu adakah ianya dalam plan en aziz atau memang nak buat OD tinggi..
nak ingatkan OD tak perlu tinggi untuk start mulakan model ajit nie(min 11k@12K)..tujuan model ajit ini adalah untuk 'hilangkan' masalah hutang kita dan tingkatkan saving kita..
perkara lain....
naper anis jual rumah tu kenapa tak refinance sahaja.,duit refinance tu leh buat OD( umah anis tak terjual n boleh beli umah lagi satu) heheh tu dah advance....
lagi satu rasanya tak perlu buat PL lagi klu hutang CC hanya 9k
dari hasil refinance umah @ hasil jual umah tu leh bayar lamsum hutang CC tu..
tu sekadar pandangan sahaja..
apapun kena minta pendapat en aziz sendiri..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Susah ke untuk jadi client En Aziz?
PostPosted: 10 Mar 2010, 12:58 
Offline

Joined: 07 Feb 2010, 13:07
Posts: 4
askum bobmalaya,


utk 1st appoinment tu klo dh buat platform tkpe??
sye tk dpt nk carik jumlah yg dperlukn utk 1st appoint tu....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Susah ke untuk jadi client En Aziz?
PostPosted: 11 Mar 2010, 07:24 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
lampu wrote:
askum bobmalaya,


utk 1st appoinment tu klo dh buat platform tkpe??
sye tk dpt nk carik jumlah yg dperlukn utk 1st appoint tu....


salam lampu..

sepatutnya platform tu akan dapat apabila jumpa en aziz..takut apabila kita buat sendiri jadi masalah kerana platform tu tak cukup plak..tp klu ianya lebih tak menjadi masalah...
biasanya klu kita tak dapat cari cash lalui saving kita kita kenalah aplly PL lalui bank bukannya along..cara lain nak dapatkan cash adalah pinjam sedara maralah tuk cukupkan atleast 11k 4 rhb OD


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Susah ke untuk jadi client En Aziz?
PostPosted: 11 Mar 2010, 11:54 
Offline

Joined: 09 Mar 2010, 22:17
Posts: 17
Quote:
Susah ke untuk jadi client En Aziz?


Tak susah pun...asalkan betul kena terap sikap SABAR....yup...sabar lah penghulu segala2nya dlm proses pelaksanaan Model AJIT ni.Mest SABAR...

1. Nak tunggu turn dpt appoinment
2. Bila dah dpt appoinment...kena sabar menunggu turn dpt jumpa...(waktu menunggu di ofis En Aziz)
3. Susah payah sikit tuk naik turun..kluar masuk bank sana..bank sini...
4. Berurusan dgnpihak bank.tak kisah lah dibahagian mana sekalipun..(biasanya layanan depends pada persediaan diri kita juga)
5. Masa yg sememangnya pantas berlalu..

....manyak lagi sebenarnya.Juz list kan a few jer berdasarkan pengalaman kami melalui 3 thn yg indah :lol: bersama model AJIT ini. Hopefully...akan tetap melalui tahun2 yg indah selepas ini lagi...

**...walau dh 3 thn, still rs manyak lagi menda yg nk dipelajari drpd Model AJIT....Kami tetap masih SABAR menanti..:)

Pendek kata " nak senang...nak bahagia..nak gembira...kita mesti terapkan pemikiran yg positif dengan persekitaran yang sihat"..

Nak kenal kami?.. ;) Moh hadiri Bengkel Bebas Hutang kali ke 9 seperti details dibawah :

Tarikh : 24 April 2010
Lokasi : Kolej Shahputra, Kuantan
Yuran : RM 100 seorang
Hubungi : Pengarah Bengkel Bebas Hutang ~ Yusnazre Yusof di talian 0199524789 utk maklumat lanjut.


Jumpa disana!...:)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Susah ke untuk jadi client En Aziz?
PostPosted: 16 Mar 2010, 21:23 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
yus_fida wrote:
Quote:
Susah ke untuk jadi client En Aziz?


Tak susah pun...asalkan betul kena terap sikap SABAR....yup...sabar lah penghulu segala2nya dlm proses pelaksanaan Model AJIT ni.Mest SABAR...

1. Nak tunggu turn dpt appoinment
2. Bila dah dpt appoinment...kena sabar menunggu turn dpt jumpa...(waktu menunggu di ofis En Aziz)
3. Susah payah sikit tuk naik turun..kluar masuk bank sana..bank sini...
4. Berurusan dgnpihak bank.tak kisah lah dibahagian mana sekalipun..(biasanya layanan depends pada persediaan diri kita juga)
5. Masa yg sememangnya pantas berlalu..

....manyak lagi sebenarnya.Juz list kan a few jer berdasarkan pengalaman kami melalui 3 thn yg indah :lol: bersama model AJIT ini. Hopefully...akan tetap melalui tahun2 yg indah selepas ini lagi...

**...walau dh 3 thn, still rs manyak lagi menda yg nk dipelajari drpd Model AJIT....Kami tetap masih SABAR menanti..:)

Pendek kata " nak senang...nak bahagia..nak gembira...kita mesti terapkan pemikiran yg positif dengan persekitaran yang sihat"..

Nak kenal kami?.. ;) Moh hadiri Bengkel Bebas Hutang kali ke 9 seperti details dibawah :

Tarikh : 24 April 2010
Lokasi : Kolej Shahputra, Kuantan
Yuran : RM 100 seorang
Hubungi : Pengarah Bengkel Bebas Hutang ~ Yusnazre Yusof di talian 0199524789 utk maklumat lanjut.


Jumpa disana!...:)


salam..
nie under program en aziz ker bro..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Susah ke untuk jadi client En Aziz?
PostPosted: 17 Mar 2010, 09:18 
Offline

Joined: 09 Mar 2010, 22:17
Posts: 17
Quote:
salam..
nie under program en aziz ker bro..


salam bobmalaya,

yer, kami ni under program dan dibawah kawalan En AzizCFp la ni. Amat mustahil tuk pandai2 running sendiri...(pulak tu letak lak iklan kat sini... ;) )...

kalu msh tak yakin, please check under "maklumat bengkel bebas hutang" di website azizcfpx.com tu. Sah2 ada tertera maklumat psl Bengkel Bebas Hutang yg berlokasi di Kuantan pada 24 April nnt (dah anjuran kali ke 9 disini....)

regards.
______________________________________________________________________________________________________

Tarikh : 24 April 2010
Lokasi : Kolej Shahputra, Kuantan
Yuran : RM 100 seorang
Hubungi : Pengarah Bengkel Bebas Hutang ~ Yusnazre Yusof di talian 0199524789 utk maklumat lanjut.


Jumpa disana!... ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Susah ke untuk jadi client En Aziz?
PostPosted: 17 Mar 2010, 11:41 
Offline

Joined: 19 Jun 2009, 14:52
Posts: 38
En. Aziz,

Sempat ke nak jumpa kami yang di Kuantan nie untuk sesi CMS1 semasa Bengkel 24/4/10 di Kolej Shahputra, Kuantan?

Cuma memberikan cadangan...


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 45 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group