azizcfpx.com

Matlamat Anda Hala Tuju Kita
It is currently 21 Oct 2018, 18:43

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: apa yg terjadi, apa yang bakal terjadi n apa dah jadi?
PostPosted: 28 May 2009, 12:34 
Offline

Joined: 25 Nov 2008, 14:10
Posts: 49
boleh citer skit tak pengalaman kawan2 yg pernah mengikuti sesi encik aziz ni???

kalau boleh citer skit2 pengalaman kawan2 dalam menguruskan kewangan selepas mengikuti sesi en.aziz... saya teringin nak tau bedasarkan soklan dari tajuk ni...??? dan pastinyer kawan2 semua ader objektif... adakah objektif kawan2 sudah tercapai? dan sekiranya dah tercapai... apa langkah seterusnya untuk bebas dari hutang...???

Yang terAmat Nak Tahu... :D

_________________
"Its not about how good you are, its about how good you want to be"


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: apa yg terjadi, apa yang bakal terjadi n apa dah jadi?
PostPosted: 28 May 2009, 16:46 
Offline

Joined: 24 Mar 2009, 10:10
Posts: 36
Pengalaman saya:

1. Saya agak berhati-hati untuk berbelanja sebab perbelanjaan bulanan sudah dihadkan.
2. Anak-anak komplen kenapa papa susah nak beli itu ini untuk mereka.
3. Bini komplen kenapa jarang-jarang balik kampung.
4. Bini juga komplen dah lama tak shopping kain baju untuk dia dan anak-anak padahal baju tido anak dah kecik-kecik.
5. Kawan-kawan juga komplen kenapa tak belanja mereka makan.

Tapi yang sedapnya...
10. Hati senang sebab hutang piutang clear setiap bulan.
11. Hati senang sebab ada saving tetap setiap bulan walaupun hutang keliling pinggang.
12. Hati senang sebab lepas ni nak tukar kereta baru...

sapa-sapa ada komen.. sila tambah...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: apa yg terjadi, apa yang bakal terjadi n apa dah jadi?
PostPosted: 09 Jun 2009, 11:35 
Offline

Joined: 19 Feb 2009, 16:36
Posts: 19
molaz wrote:
Pengalaman saya:

1. Saya agak berhati-hati untuk berbelanja sebab perbelanjaan bulanan sudah dihadkan.
2. Anak-anak komplen kenapa papa susah nak beli itu ini untuk mereka.
3. Bini komplen kenapa jarang-jarang balik kampung.
4. Bini juga komplen dah lama tak shopping kain baju untuk dia dan anak-anak padahal baju tido anak dah kecik-kecik.
5. Kawan-kawan juga komplen kenapa tak belanja mereka makan.

Tapi yang sedapnya...
10. Hati senang sebab hutang piutang clear setiap bulan.
11. Hati senang sebab ada saving tetap setiap bulan walaupun hutang keliling pinggang.
12. Hati senang sebab lepas ni nak tukar kereta baru...

sapa-sapa ada komen.. sila tambah...


tambah lagi ... hati senang sebab dah bole pikir nak beli rumah ... padahal sebelum ni tak pernah terbayang pun pasal beli rumah ...
heheheh.....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: apa yg terjadi, apa yang bakal terjadi n apa dah jadi?
PostPosted: 10 Jun 2009, 20:56 
Offline

Joined: 26 May 2008, 13:08
Posts: 9
tmbh lg kalau saving asb dah cecah RM xxx,000 :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: apa yg terjadi, apa yang bakal terjadi n apa dah jadi?
PostPosted: 12 Aug 2009, 12:29 
Offline

Joined: 01 Jul 2009, 17:42
Posts: 47
kami ada 3 aim, nak setelkan hutang, beli rumah, tukar kereta..

apa yg terjadi??

1. belanja ikut bajet.. bukan ikut sedap hati :oops:
2. dulu degil tak nak tulis buku 555, skrg kena tulis mcm mana malas pun :D
3. tau mana lesap duit tiap bulan :)
4. dah ada saving dan Insya Allah akan bertambah lagi saving...
5. kereta sedia ada dah repair hasil saving + od seperti saranan en aziz.. dulu? haram nak repair kena tunggu duit terpijak :lol:

apa bakal terjadi??

1. maybe dapat tukar kereta baru lepas cms2 ni.. (kalau diluluskan en aziz).. green light dah dpt tapi tunggu dulu
2. tak dapat kereta pun tak kisah.. nak beli rumah.. location, location, location.. rumah dah jumpa, nak bincang lanjut kang..
3. maybe dapat posting.. salah satu ayat en aziz.. "kau minta pindah balik semenanjung la".. borang dah hantar hehehe

apa dah jadi??

1. dah ada saving RM xx,000.00 till bulan ni..
2. kawan2 bank asyik offer itu ini pasal tgk duit keluar masuk macam bisnes besar hahaha
3. lega kalau ada emergency pun Insya Allah kami dapat balik anytime..
4. vision utk wealth creation dah ada.. tgh siapkan rancangan perniagaan..

amin...

_________________
|| jangan engkau menangis kerana tidak berkasut sehingga engkau melihat orang lain tidak berkaki ||


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: apa yg terjadi, apa yang bakal terjadi n apa dah jadi?
PostPosted: 10 Sep 2009, 10:49 
Offline

Joined: 10 Sep 2009, 10:31
Posts: 4
teja ni baru nak melangkah ke program nie.besar la harapan untuk berjaya macam yang dah pun berjaya.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: apa yg terjadi, apa yang bakal terjadi n apa dah jadi?
PostPosted: 11 Sep 2009, 09:16 
Offline

Joined: 14 Jun 2009, 23:29
Posts: 65
salam...


banyak matlamat kwn2..yette nie masih ternanti-nanti duit od..apepun matlamat setelkan pl no1...beli estima no2... :lol: member yette yg dah lama join model ajit nie dah beli third car...estima news series lagi.nak meleleh tgk estima dia..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: apa yg terjadi, apa yang bakal terjadi n apa dah jadi?
PostPosted: 18 Mar 2010, 11:41 
Offline

Joined: 01 Mar 2010, 10:40
Posts: 22
salam.. yatee :lol:
teringin nak tau khabar perkembangan yatee mesti sekarang dah dapat estime yer kn.. sy ni baru jer nak start gn suami ,mula 2 suami tak percaya susah gak lh nak ajak tapi sampai bila nak harap duit gaji jer.. simpan sikit keluar yer banyak hehe...sekarang yatee dah cms berapa kalu tak keberatan tanye jee...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: apa yg terjadi, apa yang bakal terjadi n apa dah jadi?
PostPosted: 19 Mar 2010, 02:23 
Offline

Joined: 11 Jul 2009, 21:44
Posts: 136
erda wrote:
salam.. yatee :lol:
teringin nak tau khabar perkembangan yatee mesti sekarang dah dapat estime yer kn.. sy ni baru jer nak start gn suami ,mula 2 suami tak percaya susah gak lh nak ajak tapi sampai bila nak harap duit gaji jer.. simpan sikit keluar yer banyak hehe...sekarang yatee dah cms berapa kalu tak keberatan tanye jee...


kasi seru ckit erda..

yette tgh bz bercuti sekarang...lama dia jadi silent reader jer...
yeeeettttt.....dah cms1 lum??????


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: apa yg terjadi, apa yang bakal terjadi n apa dah jadi?
PostPosted: 03 May 2010, 21:38 
Offline

Joined: 22 Mar 2010, 22:31
Posts: 2
start masuk, htg cc setiap bulan setle. hutang kereta x tertangguh. belanja tu kena jimat. sekarang tengah tunggu cms 1. apa yang penting lawan jer masa, nafsu n perasaan. kalau boleh nak tukar kereta pulak


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group